Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Vidék Gazdaságának Lehetség
  2007-03-22 22:43:51, csütörtök
 
 

A Vidék Gazdaságának Lehetséges Fejlődése

Magyarország történelme során számtalanszor, számtalan módon igyekeztek a földkérdést, a mezőgazdasági termelést, a gazdák életkörülményeit rendezni, ám a legtöbbször kudarcba fulladtak még a legjobb szándékú kezdeményezések is.

Alapvető problémakör volt a birtokviszonyok rendezése. Ez a téma nagyon egyszerű, és a történelmi alkotmányból eredően megoldható. A magyar föld ugyanis a magyar szentkorona tulajdona, vagyis elidegeníthetetlenül Magyarországé, ezen túl pedig azé a gazdálkodóé, aki azt a képességei és lehetőségei szerint művelni képes, ott minőségi termelő munkát végez, akár mezőgazdasági tevékenységként, akár az állattenyésztés ágazatban.

Az 1990-es évek úgynevezett kárpótlása nem irányult másra, mint a mezőgazdaság tönkretételére, és a spekuláció elindítására. A feldolgozó üzemek, a tározók, a volt tsz tulajdonok az elvtársak kezében "kapitalizálódtak", és kerültek vagy lepusztításra, vagy adás vétel tárgyává.

A modern mezőgazdaság alapja az újraállamosítás, és a szakszerű földosztás, valamint a termelő gazdák termelését elősegítendő infrastruktúrális, eszköz, és szakismeret támogatás. Az újra osztandó földeket azon magángazdaságok, és gazdák kell, hogy megkapják, akik pályázatukban a termelő munkát hosszú távon vállalják. A szövetségbe lépő gazdák pedig támogatást kell, hogy kapjanak terményeik tárolásához és feldolgozásához közösen létesítendő korszerű területi termény tárolók, élelmiszerraktárak, és feldolgozó üzemek létrehozásához.

Nem szabad elfeledkezni a magyar mezőgazdasági termékek versenyképességének biztosításáról, és a vételárakról sem. A jó minőségű magyar élelmiszerek egyfajta belső pénzként üzemelő kártyarendszerben lennének megvásárolhatók, amely rendszerben csakis magyar termék vásárolható. Az adott termékek tételesen felsorolva minimál árlistára kerülnének, amely azt a minimális árat tartalmazná, amennyiért a kereskedelem a termelőktől az adott árut átveheti, és amely árat a gazdaszövetségek javaslatára kellene képezni, mivel ők tudják, mekkora az a számukra ideális nyereség, amely megélhetésükre, és gazdaságuk fejlesztésére is elegendő tartalékot képez.

Jelentősen támogatni kellene a biotechnikák elterjedését és alkalmazását, a génmanipulált termékek tiltását, a hagyományos magyar növény és állatfajták termesztését, tartását, a primört termelő termálvízzel, vagy geotermikusan fűtött fóliagazdaságok létrehozását, valamint a folyamatos ingyenes továbbképzést, új ismeretanyagokhoz való folyamatos hozzáférési lehetőséget. Ez utóbbiakra nagyszerű lehetőséget kínálhat egy minimális szolgáltatási díjjal működő, és a gazdaságok számára is könnyen, napi szinten hozzáférhető internetes kapcsolat.

A jelenlegi kormányzat, és a közelmúlt kormányzatai sajnos mostohagyerekként kezelte ezt a Magyarország számára alapvetően fontos ágazatot, amelynek a jövő gazdaságának egyik alappilérévé kell válnia.

A valódi rendszerváltás nélkül mindez azért nem valósítható meg, mivel egy spekulációt kiszolgáló rendszer nem fog támogatni termelő ágazatokat sem anyagi eszközökkel, sem törvényalkotással, sem piacvédelemmel, sem ismeretterjesztéssel. Számukra a vidék befagyasztása a fontos, a termelés gátlása, a vidéki ember vegetációjára biztosított pénzkeretek folyósítása. A gazdák számára azonban ebben az állapotban sem sikeres karrierre, sem jelentős anyagi előbbre lépésre nincs lehetőség, a fejlesztésekről már nem is beszélve.

A vidéki Magyarország fejlesztése korszerűsítése, a vidéki lakosság egészségének, szociális helyzetének, sikerességének megteremtése a nemzeti oldal eltökélt szándéka, és fejlesztési programjának elsődleges céljai közé tartozik.

Fáber Károly
Rendszerváltó Fórum
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: életkörülményeit, kapitalizálódtak, gazdaszövetségek, fóliagazdaságok, magángazdaságok, feldolgozásához, újraállamosítás, fejlesztésekről, megvásárolhatók, állattenyésztés, birtokviszonyok, kezdeményezések, tevékenységként, biztosításáról, létrehozásához, sikerességének, piacvédelemmel, rendszerváltás, tönkretételére, megélhetésükre, korszerűsítése, magyarországé, geotermikusan, pályázatukban, mezőgazdasági, génmanipulált, vegetációjára, befagyasztása, fejlesztésére, továbbképzést, rendszerváltó, szolgáltatási, számtalanszor, lepusztításra, élelmiszerek, magyarország, mezőgazdasági termelést, gazdák életkörülményeit, legtöbbször kudarcba, legjobb szándékú, birtokviszonyok rendezése, téma nagyon, történelmi alkotmányból, magyar föld, magyar szentkorona, állattenyésztés ágazatban, 1990-es évek, mezőgazdaság tönkretételére, spekuláció elindítására, feldolgozó üzemek, elvtársak kezében, modern mezőgazdaság, Vidék Gazdaságának Lehetség, Vidék Gazdaságának Lehetséges Fejlődése, Fáber Károly, Rendszerváltó Fórum,
Budai József (#1)   2007-03-23 12:55:46
Lásd "Torgyán "- féle mezőgazdaság.!!!!
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az idő elsodorja létezésünk  A Mester kezének érintése  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  802 esztendeje, 1222. április ...  Ázzal aki csak szép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Próbálkozni kell ahhoz,  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  György napra  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Pillangó  Ázzal aki csak szép  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Az embernek a társa: hiányzik.  Paul David Tripp Április 26  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam Krisztina b...  Beney Zsuzsa - Tavasz  A könnyek összegyűjtése  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Föld napja április 22  Rögtön puha Mézes Krémes  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Különös!  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Muratáj  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
mezőgazdasági termelést, gazdák életkörülményeit, legtöbbször kudarcba, legjobb szándékú, birtokviszonyok rendezése, téma nagyon, történelmi alkotmányból, magyar föld, magyar szentkorona, állattenyésztés ágazatban, 1990-es évek, mezőgazdaság tönkretételére, spekuláció elindítására, feldolgozó üzemek, elvtársak kezében, modern mezőgazdaság, szakszerű földosztás, termelő gazdák, újra osztandó, termelő munkát, szövetségbe lépő, magyar mezőgazdasági, adott termékek, minimális árat, adott árut, gazdaszövetségek javaslatára, biotechnikák elterjedését, génmanipulált termékek, hagyományos magyar, primört termelő, folyamatos ingyenes, minimális szolgáltatási, gazdaságok számára, jelenlegi kormányzat, közelmúlt kormányzatai, jövő gazdaságának, valódi rendszerváltás, spekulációt kiszolgáló, vidék befagyasztása, termelés gátlása, vidéki ember, gazdák számára, vidéki Magyarország, vidéki lakosság, nemzeti oldal, életkörülményeit, kapitalizálódtak, gazdaszövetségek, fóliagazdaságok, magángazdaságok, feldolgozásához, újraállamosítás, fejlesztésekről, megvásárolhatók, állattenyésztés, birtokviszonyok, kezdeményezések, tevékenységként, biztosításáról, létrehozásához, sikerességének, piacvédelemmel, rendszerváltás, tönkretételére, megélhetésükre, korszerűsítése, magyarországé, geotermikusan, pályázatukban, mezőgazdasági, génmanipulált, vegetációjára, befagyasztása, fejlesztésére, továbbképzést, rendszerváltó, szolgáltatási, számtalanszor, lepusztításra, élelmiszerek, magyarország, alappilérévé, kereskedelem, alkalmazását, mezőgazdaság, programjának, gazdaságának, elterjedését, hozzáférhető, vételárakról, alkotmányból, elindítására, elfeledkezni, egészségének, biotechnikák, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.